Tips voor het vinden van een passende baan


Hoe kom jij sneller aan een passende baan?

De laatste jaren raakten vele mensen werkloos, in februari 2014 stond het aantal werklozen op zijn hoogste punt met 699.000 mensen.
Het probleem is dus om aan een nieuwe baan te komen en waar jij ook plezier in hebt. Maar hoe krijg je dat nou voor elkaar? Wij hebben enkele tips op een rijtje gezet voor het vinden van een passende baan voor jou!

In deze blog ga ik jullie tips geven hoe jullie sneller aan een nieuwe leuke passende baan kunnen komen!

Het zoeken

Alleen maar aan het kijken op Monsterboard? Dan heb je kans dat je lang moet wachten. Probeer ook andere vacature sites zoals Indeed en Jobbird, op deze sites worden de meeste vacatures geplaatst en heb jij ook meer kans om een passende baan te vinden.
Naast deze sites worden er tegenwoordig ook zeer veel vacatures geplaatst op LinkedIn.

Maak een account aan op LinkedIn en je hebt ook meer kans om gevonden te worden door bedrijven. Plaats een CV met omschrijvingen wat jij bij je vorige werkgevers precies hebt gedaan, maak duidelijk dat je beschikbaar bent voor een nieuwe baan en er is kans dat je snel een berichtje in je inbox krijgt van werkgevers.
Tegenwoordig zijn bijna alle recruiters van bedrijven online actief op LinkedIn.

Je zou het niet verwachten maar Facebook gaat ook een steeds grotere rol spelen als het gaat om het vinden van nieuw personeel.
Bijna elk bedrijf is actief op Facebook en deze bedrijven zullen ook altijd hun vacatures op facebook zetten aangezien zij daarmee de meeste mensen bereiken.
Word ook lid van vacature pagina’s/groepen of neem een kijkje bij uitzend- en detacheringsbureau pagina’s zoals die van FlexMatch.
Hier worden bijna dagelijks vacatures geplaatst en wie weet ook de baan waar jij naar op zoek bent!

Detacheringsbureaus

Vele mensen kiezen er niet voor om op uitzend basis te gaan werken, wat in deze tijd toch een van de beste oplossingen is.
Via de detacheringsbranche kun je gemakkelijker aan een baan komen en heb je via een deta-vast traject ook de kans om na een jaar een vast contract te krijgen bij de betreffende werkgever.
Uit onze eigen ervaring bij FlexMatch merken wij dat mensen die direct bij bedrijven solliciteren soms ongelukkiger zijn bij hun werkgever dan via een detacheringsbureau. Dit komt mede doordat deze bureaus werknemers alleen bij bedrijven plaatsen waarvan zij denken dat deze persoon het best bij de werkgever past. Hierdoor zijn zowel werkgever als werknemer het vaakst tevreden.

Hiernaast hebben wij ook vele tips en adviezen over de sollicitatie zelf.
Deze tips lees je hier!

Dus word lid van vacature pagina’s/groepen, kijk op Indeed en Jobbird, plaats je CV op LinkedIn en neem een kijkje bij detacheringsbureaus.
Doe dit en je hebt kans dat je weer snel aan het werk kan gaan in een leuke omgeving!

Bent u op zoek naar een Technische baan? Bekijk dan ook onze vacatures.

FlexMatch is landelijk actief en doet alleen zaken met gezonde bedrijven waarvan wij denken dat onze werknemers het daar naar hun zin gaan krijgen!

© FlexMatch 2024
Webontwikkeling door Convident